De ce să te cerți cu cineva care nu vrea să înțeleagă un anumit lucru? De ce să încerci să dovedești cuiva că este așa cum spui tu și nu cum spune el sau ea? Oricum nu va înțelege. O va face atunci când va fi pregătit, când se va întâmpla asta? Nu știu, problema lui sau ei. Așa că de ce să te agiți? nu poți forța pe nimeni să înțeleagă ceva ce tu îți dorești și când îți dorești. Așa cum nici ție nu îți place să fii forțat(ă), așa nici celorlalţi.
Când încerci să forțezi pe cineva să înțeleagă ceva, te agiți, te enervezi, te stresezi, iar ție îți faci cel mai mare rău pentru că în corpul tău se vor produce tot felul de dereglări datorită energiei negative. De ce să îți ”bați” capul cu ei? Pentru că până la urmă pe tine te va durea capul.
Asta nu înseamnă că trebuie să fii și un om arogant și să îi spui altora: ”Tu ești prost și nu înțelegi, așa că nu are rost să îți explic!.”

 

Un astfel de comportament am avut și eu. Mi se ”urca la cap” faptul că știam un pic mai multe decât alții și mă credeam superior, ceea ce este greșit, iar atunci când cineva nu înțelegea ceea ce eu îi explicam și încerca să mă contrazică, îi spuneam imediat: ”Nu te duce capul și nu ai cum să înțelegi ceea ce încerc să îți spun, o vei face într-o altă viață!” Și pentru că universul a vrut să îmi arate că trebuie să îmi schimb comportamentul, același lucru mi l-a spus și mie altcineva sub o altă formă: ”Nu ești Tutankamon, nu știi foarte multe!” Și mi-a trecut, acum când cineva nu înțelege anumite idei și încearcă să mă contrazică, nu mai spun nimic altceva decât: ”Este așa cum spui tu!” Și am terminat discuția, pe mine nu mă doare capul, iar relația dintre mine și acel om nu este afectată. 🙂

 

Nu obții nimic atunci când te contrazici sau te cerți cu cineva!
Am realizat că oricum nu vei obține nimic dacă încerci să dovedești cuiva că este așa cum spui tu și nu cum crede el. În afară de satisfacția ego-ului care spune ”Ahaaaa, i-am arătat eu lui. Eu sunt mai deștept, iar celălalt este mai prost”, nu câștigi nimic altceva.
”Am mașina cea mai mare și nevasta cea mai tare” tot datorită ego-ului se datorează. Pentru că altfel nu ne-ar mai interesa ambalajul, ci ceea ce se află înăuntru. Bărbaților le place să aibă o femeie frumoasă alături de ei pentru că asta este unul din modurile prin care aceștia se simt superiori față de ceilalți, iar asta le mângâie ego-ul.
De aici pleacă și toate dorințele noastre materiale. Vrem o mașină mai puternică, o casă mai mare, mai multe haine, ceasuri, dar asta nu pentru că am avea nevoie de ele ci pentru că vrem să arătăm ceva. Vrem să impresionăm, să dovedim în continuu altora ceva. Prietenilor, familiei, cunoștințelor, vecinului pe care nu îl știm cum îl cheamă, tuturor. În continuu ne dorim să dovedim altora ceva, mai puțin nouă.
Eu am mai mult, sunt superior, tu ai mai puțin, ești un ratat.
De ce sa te crezi superior față de cineva care are mai putin decât ai tu?
Superior nu ești datorită bunurilor materiale pe care le ai, pentru că le poți pierde oricând. Astăzi le ai, mâine nu se mai știe.
Degeaba ești binecuvântat din punct de vedere material dacă oamenii te urăsc, dacă ești un om rău sau dacă ești bolnav. Un om foarte bogat din America care are o avere estimată la peste 2 mld. de dolari, are mașini, vapoare, avioane, printre care și un Boeing 747, unul dintre cele mai mari din lume, dar are o problemă, este extrem de bolnav și nu se poate bucura de ele.

 

Dacă unul are mai mult decât celălalt, iar acesta se crede superior și îi cataloghează pe ceilalți ca fiind niște ratați, greşeala lui pentru că oricând roata s-ar putea întoarce. Se și spune să nu judeci sau să râzi de nimeni care nu o duce la fel de bine ca tine pentru că astăzi a căzut el, mâine s-ar putea să fii tu în locul lui. Asta nu înseamnă că nu este bine să le ai, ba da, dar să nu te transforme, pentru că până la urmă nimic nu este al nostru, ci a lui Dumnezeu.

Noi nu am înţeles ceva!
Ca tot ceea ce avem acum este efemer, este închiriat, la sfârșit nu vom lua absolut nimic cu noi, în afară de cunoștințele dobândite. Noi nu suntem veșnici pe acest Pământ, la un moment dat nisipul din clepsidra fiecărui se va termina și va trebuie să își plece din această lume. Dacă oamenii nu s-ar mai ține cu dinții atât tare să își satisfacă dorințele ego-ului și ar fi interesați mai puțin de bunurile materiale și de a se crede superior față de ceilalți și mai mult de evoluția spirituală, cred că civilizația ar fi una mai bună. În loc de a ne mai da în cap unii altora, ne-am ajuta.
Unul dintre scopurile noastre din această viață este să facem bine, nu doar nouă și persoanelor din jurul nostru, ci tuturor viețuitoarelor, atât cât putem.

Alex Ureche

4 thoughts on “Unul dintre scopurile noastre din această viață este să facem bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *