Nu mai lăsa de la tine doar de dragul de a fi bine și de a nu îi deranja pe alții pentru că tu vei fi cel care va suferi!
Pentru că dacă unul îți face o fază, dar tu taci din gură. Pe urmă altă, tu din nou nu spui nimic. Apoi alta, iarăși nu spui nimic. În felul ăsta te vor lua de ”fraier” și vor crede că vor putea face tot ceea ce vor cu tine și din tine.

 
Asta o spun din proprie experienţă
Atunci când m-am dus la centrul de juniori la fotbal de la mine din oraș, pentru că eram timid și pentru că mergeam pe premiza că mai bine să nu spun nimic ca să nu deranjez pe nimeni, la un moment dat ajunsesem bătaia de joc a celor de acolo. Eram un fel de cel mai prost din curtea școlii, de care toată lumea se luă de el. Nu trebuia să ai un anumit motiv ca să te iei de el, pur și simplu o făceai.

 

 

Au început ușor. Într-o zi mi-au făcut o fază, eu nu am spus nimic. Într-o altă zi o altă fază, din nou, nu am spus nimic. Și au continuat să facă așa până când și-au dat seama că orice mi-ar face eu nu voi spune niciodată nimic.

 
După ce îmi făceau câte o ”glumă” spuneau simplu ”scuze, nu am vrut”, apoi îi bufneau râsul și spuneau ”ce prost e ăsta”. La un moment dat eram la stadion și trebuia să facem curat. Cu o zi în urmă a plouat destul de mult, era noroi peste tot. Și ca să facă mișto, au aruncat cu noroi în mine, tot ca o ”glumă”, după care au spus din nou ”scuze, nu am vrut!”

 
Asta până când nu am mai suportat și m-am luat la bătaie cu unul dintre acei ”glumeți”. Atâta furie strânsesem în mine încât atunci când l-am prins, i-am dat numai pumni în cap și i l-am ”umplut” de cucuie. Și nu sunt deloc mândru de asta, dar mă rog, greșelile copilăriei.

 

 

Dacă cineva continuă să îți facă tot felul de faze, având ca și scop clar înjosirea ta, dar tu pentru că ”ești de treabă”, taci și înghiți, nu faci decât să îi faci să își bată și mai tare joc de tine, iar asta îți va scădea stima de sine.

 

 

Sau mai sunt unii care vorbesc cu tine doar cât îi ajuți, doar cât se folosesc de tine ca să își rezolve ei nu știu ce problemă pentru ca mai apoi să uite de tine. Și își aduc din nou aminte de tine abia după vreo două, trei luni, asta pentru că au o nouă problemă.

 

 
Este ok să îi ajuți, dar și asta o faci cu măsură și nu cu toată lumea. Pentru că sunt unii(cazul de mai sus) care apelează la tine doar atunci când au nevoie de tine, după care uită că exiști. Ăștia-s genul de oameni egoiști, care se gândesc doar la ei, la fericirea și bunăstarea lor, atât. Nu dau la nimeni, nu ajută pe nimeni, țin doar pentru ei.

 

 
Știu pe cineva care fusese la o nuntă, iar înainte de asta le împrumutase mirilor o anumită suma de bani pentru că aceștia aveau nevoie de ei și i-au spus că îi vor înapoia a doua zi după nuntă, dimineața. De unde atâta? Când s-a dus să ceară banii, a fost dată afară pe ușă pe motiv că nu are nimeni să îi dea niciun ban și că dacă nu încetează, s-ar putea să fie și bătută.

 
Timp de 3 ani nu și-au vorbit, apoi s-au împăcat. După care din nou aceștia i-au cerut bani, ea pentru că era sufletistă le-a dat și la fel ca data trecută,aceștia au uitat să îi dea banii.

 
Dacă analizezi din punct de vedere spiritual, așa trebuia să se întâmple, acea persoană trebuia să rămână fără acei bani. Însă din punct de vedere moral, clar nu, pentru că ăștia mai erau și rude, și-au tras țeapă în familie. Ceea ce nu știau ei este că atunci când tragi țeapă cuiva, de fapt îți tragi ție. Creezi o karmă, care mai târziu va veni peste tine, tu urmând a fi ”altoit”, va trebui să o plătești.

 

 
Eu vorbesc de faptul că dacă te superi că cineva nu se comportă așa cum vrei tu, înseamnă că ai atașamente. Însă nici așa, nici să ajungi bătaia de joc a altora. Pentru că ești bun cu o persoană, dar dacă acea persoană de ia de ”lake”, ți se va urca în cap. Pe sistemul tu îi dai un deget, iar el îți ia toată mână.

Alex Ureche

 

P.S

Nu vreau ca după acest articol să crezi că este bine și să dorești răul celor care te-au făcut să suferi în trecut. Scopul acestui articol este de a te ajuta să înțelegi că este bine să nu mai fii atât de ”sufletist” cu cei care se poartă urât cu tine și să nu te mai lași călcat(ă) în picioare de câtre aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *