Dacă ești genul de persoană care își spune în fiecare zi ”de mâine mă voi apuca de sport”, ”de mâine îmi voi căuta un nou loc de muncă”, ” de mâine voi face curat în viața mea”, ”de mâine voi…”, dar care niciodată nu face nimic, peste cinci ani te vei trezi că te afli în aceeași situație ca și acum sau poate chiar mai rău. Asta pentru că dacă un om nu evoluează, involuează!

 

 

Atunci când tot amâni să iei taurul de coarne, astfel încât să îți faci viața mai bună într-un fel sau altul, ție îți faci rău, nimănui altcuiva. Doar ție, ție, ție, ție! Când conștiința îți spune: Du-te! Fă-o! Ce mai stai? Nu mai pierde timpul de pomană! Dar tu nu o faci, fiind conștient că dacă nu vei acționa te vei simți mai rău decât acum, va duce la scăderea stimei de sine. Vei începe să crezi că ești un/o ratat(ă), că nu ești bun(ă) de nimic și că nu meriți să fii fericit. Te va băga în depresie. O spun din proprie experiență.

 

Am trecut și eu prin asta și știu cum este.

Când mi-am deschis prima firmă, trebuia să merg și să vorbesc cu fel și fel de oameni, dar nu o făceam. Conștiința îmi spunea să mă duc, eu eram conștient că trebuie să o fac, dar tot nu o făceam. Iar mai târziu eu eram cel care suferea. Aveam impresia că sunt un ratat. Îmi pierdeam zile stând în casă, făcând nimic, plângându-mi de milă că eu nu sunt acolo unde ar fi trebuit să fiu sau că nu am ceea ce mi-aș fi dorit să am.
Felul cum gândim nu doar că determină faptul cum ne vom simți și cum vom acționa, dar ne afecta și starea noastră de sănătate. Afectează sistemul imunitar.
Nu știu dacă ai observat, dar oamenii negativiști, cei care văd mereu doar partea goală a paharului, cei care își plâng de milă ”vai săracul de mine cât de chinuit sunt”, se îmbolnăvesc des. Sunt răciți, îi doare capul, o mână, un picior și cu toate că ingurgitează un ”pumn” de pastile pe zi, tot nu le trec durerile.
Din ce în ce mai multe studii apar și demonstrează că felul cum un om gândește îi afectează starea de sănătate. Atât în bine, cât și în rău.

Ura, gelozia, invidia, ranchiună, neiertarea. Toatea produc un dezechilibrul la nivel interior care în timp duc la apariția bolilor. Cancer, ulcer, probleme cu inima, probleme cu ficatul, dureri de cap, etc.

 

 

Eu eram să mă îmbolnăvesc de inimă din cauza faptului că mă stresam aiurea din nimic. Eram stresat și îmi făceam griji pentru orice, iar asta făcea să mă înțepe inima, să am momente când nu pot respira din cauza durerilor, care uneori apăreau în somn (corpul este atât de inteligent făcut încât atunci când ești în pericol de orice, iar tu dormi, te trezești imediat).

 

 

Asta până când am început să îmi pun întrebări, să mă interesez de ce am astfel de probleme când nu ar trebui să le am. Când am aflat ce mi se poate întâmpla, am început să am mai multă grijă de mine, să nu îmi mai fac griji pentru orice și să nu mai încerc să controlez ceea ce nu pot controla. Iar acum sunt bine, nu mai am niciun fel de problemă cu inima, nu mă mai deranjează absolut deloc. Și nu doar cu inima, ci și cu întreg corpul.
Nu mai tergiversa lucrurile! Nu le mai lăsa pe mâine! Nu se știe dacă vei mai apuca ziua de mâine. Mulți care au fost ieri, astăzi nu mai sunt! Fă-le acum! Astăzi este cea mai bună zi! Dacă nu le faci acum, mai târziu s-ar putea să îți fie mult mai greu, dacă nu imposibil. Asta datorită lanțurilor care vor fi mult prea strânse. Iar aceste lanțuri vor putea fi viciile, depresantele, anturajul prost, lipsa motivației, depresia.

 

 

Și eu mai am momente când nu vreau să fac absolut nimic, iar asta se datorează felului cum stau și respir în acel moment. Dacă stau întins pe pat, iar în cameră este beznă totală, în acel moment, starea mea de spirit nu va fi una grozavă. În acel moment îi transmit creierului meu că nu vreau să fac absolut nimic, poate doar să dorm. Însă pentru că în ultimii aproape 10 ani de când studiez asta, mi-am antrenat mintea și corpul să facă ceea ce vreau eu, acum nu mai am nicio problemă să intru imediat în starea pe care mi-o doresc ca să pot face un anumit lucru. Dacă vreau să fiu motivat mă intru într-o anumită stare. Dacă vreau să fiu zen, intru într-o cu totul altă stare.

 

 

Ca de exemplu, înainte de a mă apuca să scriu articolul ăsta, îmi făcuse cineva un masaj. Eram atât de relaxat și moale în momentul ata încât nu îmi doream să fac nimic. Asta mai ales că în ultima săptămână am scris o grămadă la cartea nouă ce va fi publicată în curând. Dar am realizat repede că dacă nu fac asta, mai târziu mie îmi va fi mai rău. Așa că de ce să risc? M-am motivat înainte de a începe să îl scriu, iar în 30 de minute l-am terminat! Boom!

 

Când vrei să faci ceva, ca să poți avea mai multă tragere de inimă, imaginează-ți că faci acel lucru ușor, rapid și cu zâmbetul pe buze.

 

Alex Ureche

One thought on “Nu mai tergiversa lucrurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *