Oamenii care te rănesc îți sunt profesori, îți arată ce probleme ai. Îți arată ce limite ai în momentul de față. Faptul că ești rănit din cauza felului cum unul sau altul s-a comportat sau vorbit cu tine, înseamnă că ai probleme. Dacă te enervezi și începi să țipi din cauza unui simplu cuvânt care este menit să acuze și să dezaprobe tot ceea ce cunoști, înseamă că ai probleme. Stai prost cu nervii. Este nevoie să înveți să te stăpânești, să înveți să fii calm.

 

 

Dacă ții foarte mult la ceea ce spun alții despre tine, mai devreme sau mai târziu vei fi dezamăgit. Iar asta îți arată din nou că ai probleme. Ai atașamente. Îți pasă mult, poate prea mult de părerile celor din jur despre tine. Îți dorești ca aceștia să îți vorbească într-un anumit fel, iar dacă nu o fac, devii dezamăgit. Apare suferința!

 

 

Nu toți oamenii te plac! Nu toți oamenii apreciază ceea ce faci! Întotdeauna va exista un el sau o ea care va avea ceva de spus, care te va critica, care va avea o atitudine zeflemitoare. Aici să nu se confunde cu cei care te critică în mod constructiv. Criticile lor sunt bine venite. Eu mă refer la cei care te critică pentru că materia lor cenușie nu îi ajută să poată mai mult de atât. Iar prin asta, într-un fel încearcă să își arate superioritate față de tine.

 

 

Vrei să ți se spună mereu că ești cel mai tare din parcare? Și eu vreau asta, dar nu țin morțiș. Dacă o fac bine, dacă nu, nu este nicio problemă. Unii nu îți vor spune niciodată că ești cel mai tare. Unii nu o vor face niciodată. Ai mei nu mi-au spus niciodată că sunt cel mai bun. Ba din contră, mi-au spus că sunt cel mai prost și cel mai tâmpit. Iar eu, pentru că nu aveam mintea ”coaptă” mă supăram pentru că îmi doream să mi se spună vorbe frumoase, de încurajare, așa cum făceau alți părinți cu copiii lor. Și pentru că am crescut cu ”prostule” și ”tâmpitule”, chiar am început să cred că sunt așa, prost și tâmpit. Acum nu mai este nicio problemă. Am crescut, am învățat, mulțumesc pentru lecțiile primite! Știu ce am de făcut de acum înainte.

 

 

Nu toți oamenii au același nivel de cultură și inteligență. Asta nu pentru că nu pot, ci pentru că nu vor. Nu toți oamenii își manifestă în același mod iubirea față de copiii lor. De exemplu unii părinți cred că este destul să îi arate unui copil cât de mult îl iubește și ține la el dacă îi oferă un loc unde să doarmă și o farfurie cu mâncare(asta poate să o facă și statul), în timp ce pentru altul astea nu sunt de ajuns. Pe lângă toate astea îl mai și încurajează constant, mai stă și cu el de vorbă din când în când. Și atunci nu doar despre notele proaste pe care le are la școală, ci discută despre el.

 

 

Dacă cineva te face prost, iar tu te superi, înseamnă că în lăuntrul tău chiar crezi că ești prost. Poate că din când în când chiar tu îți spui că ești prost. Ca de exemplu atunci când un lucru nu îți iese așa cum ți-ai fi dorit.

 

 

Dacă tu știi cine ești, dacă te cunoști îndeajuns de bine, atunci nu vei fi niciodată afectat de ceea ce spun alții despre tine. Nu vei mai căuta niciodată aprobarea celor din jur vis-à-vis de tine sau de ceea ce faci tu. Nu vei mai avea niciodată nevoie ca alții să îți spună că ești bun, frumos sau inteligent pentru că tu deja știi asta. Când cineva încearcă să spună ceva urât despre tine sau ceva neadevărat, iar pe tine nu te mai deranjează, înseamnă că ai trecut peste.

 

One thought on “Nimeni nu te poate face să te simți într-un anumit fel fără aprobarea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *