Nu poți sta și aștepta ca celălalt să își dea seam că ceea ce face pe tine te deranjează. Unii poate nu își dau seamă sau poate că nu vor să își dea seama. Mai sunt și astfel de oameni.

 

 

Nu spui nimic odată, treci cu vedere. Nu spui nimic de două ori, de trei, de șapte, de zece, dar cât timp te poți abține? Nu poți ține în tine la nesfârşit pentru în timp se adună. Azi așa, mâine așa până când ajungi la un moment dat când să simți că s-a umplut paharul și s-ar putea să explodezi și să faci ceea ce nu ar trebui să faci niciodată.

 

 

Odată un copil și-a omorât mama pentru că aceasta îl teroriza atât psihic cât și fizic aproape în fiecare zi. Asta până într-o zi când acesta nu a mai suportat, a clacat, a văzut negru în fața ochilor și a băgat cuțitul în ea.

 

Tu nu cred că vrei să ajungi în situația asta.

 

 

Asta este problema cu oamenii timizi, că nu vor să le spună celorlalți că greșesc pentru că nu vor să îi deranjeze. Au impresia că dacă fac asta, vor fi percepuţi diferit după. Și stau și suferă, țin în ei și se consumă.

 

 

Și până la urmă și ce dacă se va uita la tine diferit. Dacă este un om de calitate, va înţelege, dacă nu, poate bine merci să plece de lângă tine. Pentru că acum pe bune, tu ai nevoie de cineva lângă tine care să își bată joc de tine sau care să fie un om de calitate?

 

 

Spune-i care este problema, spune-i ce te deranjează. Pentru că așa cum am scris mai sus, poate că acel om nu își dă seama, poate nu știe să te citească.

 

 

Spune-i: “Domne, mă deranjează atunci când faci acel lucru. Nu îmi place, nu mă simt bine atunci când faci așa ceva.”

 

În felul ăsta înveţi să nu te mai lași călcat în picioare. În felul ăsta îți ridici și stima de sine.

 

Alex Ureche

2 thoughts on “Lipsa comunicării produce suferință!

  1. Im cazul un care partenerul stie ca iti cauzeaza durere , discomfort…si totusi face acele lucruri … asta inseamna ca nui ii pasa de tine …de ce simti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *