Să mulțumești cuiva care te-a făcut să suferi este greu. Este al naibii de greu! Este greu să realizezi că cineva care te-a făcut să suferi, care te-a făcut bătut, care te-a jignit, de fapt a fost un profesor pentru tine. Este greu, dar nu imposibil!

 

 

Și până la urmă, în viața asta pe lângă multe alte lecții pe care omul le are de învățat, trebuie să mai învețe și lecția iertării.

 

 

Din când în când, în viața noastră mai vine câte un el sau o ea care ne provoacă o suferință de ordin moral sau material, o suferință care câteodată ne poate pune la pământ și care ne poate ține acolo mult și bine.

 

 

Însă acești oameni sau aceste situații apar în viața noastră pentru că este ceva ce avem de învățat, avem un examen de dat, ca la școală.
Și vom suferi, vom fi trântiți la pământ, vom da peste tot felul de astfel de situații și persoane până când se va întâmpla acel click, atunci când vom spune: „Aha, am înțeles!”

 
Am observat ca foarte mulți oameni îi urăsc pe cei care i-au făcut să sufere din tot sufletul, cu toate celulele lor. Vor să îi vadă morți, vor să îi vadă cum se tăvălesc în chinuri, cum le iesă ochii din orbite.

 

 

Cea mai mare ură o au pe persoanele apropiate pentru că pe cei care i-au văzut o singură dată în viață și care le-a provocat o daună de orice fel ar fi ea, nici nu se mai gândesc la ei. Cea mai mare ură o au față de cei pe care îi cunosc bine.

 

 

Domne, dacă nu ierți, crezi că Dumnezeu te va putea ierta vreodată? Atunci când spui „Tatăl Nostru” și ajungi la partea cu ”și ne iartă nouă greșalele noastre precum iertăm și noi greșiților noștri”, crezi că te va ierta? Dacă tu nu ierți, El de ce să o facă?

 

 

În momentul când ajungi să ierți o persoană care ți-a provocat o anumită suferință, te eliberezi de un stres. Începi să vezi viața altfel, nu mai urăști acea persoană, nu mai urăști viața pentru că unii ajung să urască și viața din cauza asta, devin deprimați, nu le place nimic, nu vor să facă nimic, văd doar partea proastă din orice.

 
În momentul ăla realizezi că de fapt tu ai învățat o lecție foarte importantă. Ce lecție? Nu știu, tu ar trebui să stai și să îți analizezi situația. Te poți întreba: ”Ce am învățat eu din suferința asta? Ce m-a învățat pe mine omul/situația asta?”

 

 

În schimb dacă nu ierți pe cineva sau chiar pe tine, pentru că sunt foarte mulți oameni care nu se iartă pe ei înșiși pentru ce au putut să facă la un moment dat, vei continua să atragi oameni și situații nasoale care te vor bubui până când te vei sătura!

3 thoughts on “Dacă tu nu ierți, crezi ca Dumnezeu te va ierta?

  1. paradoxul este ca inteleaga iertarea si lamentarea ..tot acela care este pagubit material si emotional ! Este imperios necesar sa fie constient facut se va intoarce catre acela care l a facut pt ca exista Legi.. multe printre care legea rezonantei.. a cauzei efect.. si Universul iti v a da exact ce ai facut ..sa traiesti situatii similare .. Dumnezeu este iubire insa nu noi suntem lasati sa traim in respect si conectare placuta Universului asadar.. meditati si spalativa greselile pt a nu ajunge fix ..de unde a plecat ! cu iubire si constienta Laura 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *