Atunci când produci un necaz cuiva și îl faci să sufere, asta indiferent dacă este din punct de vedere spiritual, financiar sau fizic, vei produce o karmă. Iar mai târziu va trebui să o plătești. Și o vei face în același mod. Pentru că nu așa spune și în Biblie, că cine are urechi să audă, gură să vorbească și mintea să priceapă că cel ce scoate sabia, de sabie va pieri.

 

 

De-a lungul timpului mi-am furat-o de atât de multe încât acum suflu și în iaurt. Și mi-o furam pentru că nu știam de legea cauzei și a efectului, aceea că ceea ce se duce trebuie să se și întoarcă. Adică dacă trag cuiva țeapă, cineva îmi va trage țeapă. Dacă mă port urât cu cineva, așa se vor purta și alții cu mine. Sau dacă ofer iubire, iubire mi se va da.

 

 

Greșelile și teribilismul tinereții m-au împins să fac tot felul de proştii care pe moment îmi ofereau exact ceea ce îmi doream și exact ceea ce caută orice tânăr care nu are “toată țigla pe casă”. Îmi ofereau amuzament și adrenalină. Am lovit, mi-am bătut joc, am râs de alții, am furat și am înșelat. Am făcut de toate, numai prostii.

 

 

Iar mai târziu, normal, aveam parte de exact aceleași lucruri. Eram lovit, alții își băteau joc și râdeau de mine. Mi se furau lucruri și eram înșelat. Și nu înțelegeam de ce. Mergeam pe sistemul că vezi domne eu sunt o ființă sensibilă și nevinovată și nu am voie să sufăr sau că astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple mie. Să sufere alții, eu nu, sunt alergic la suferință și nu am voie.

 

 

Ei, Universul nu funcționează așa. Ai comis-o, plătești!

Atunci nu îmi convenea deloc și îi acuzăm pe unii și pe alții pentru situația mea pentru că eu domne sunt un sfânt și nu am nicio vină.

 

 

Însă acum când mă uit în urmă mă bucur foarte mult că s-a întâmplat așa pentru că altfel nu aș fi descoperit niciodată aceste ”secrete” sau poate că aș fi făcut-o mult prea târziu.

 

 

Și este foarte bine că a trebuit să ”mă dau cu capul de pereți” pentru că dacă mi-ar fi spus altcineva de ele(cum de altfel s-a și întâmplat, dar nu am ascultat pentru că “eu știe mai bine”), ”că băi dacă faci aia vei obține asta”, nu aș fi crezut niciodată.

 

 

Uneori este bine să încercăm să facem anumite lucruri pe pielea noastră, să ne dovedim nouă înșine că așa este. Pentru că doar prin experiențele noastre învățăm lecțiile cel mai bine. Degeaba ne spune unul sau altul cum stă treaba. Până când nu facem și noi acel lucru de care ni s-a povestit, nu avem cum să îl înţelegem cu adevărat.

 

Însă acum depinde de fiecare de cât de repede învață.
Alex Ureche

3 thoughts on “Ce dăruiești, aia primești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *